Bestel je maandelijkse kaasbox |
|||
Over deze kaasbox | Eet jij dagelijks een sneetje of stukje kaas bij je lunch? Onze ‘Dagelijkse Genieter’-kaasbox bevat elke maand een nieuwe selectie van 5 kazen in handige porties om mee te nemen naar school of het werk. | Niks beter dan een goed stukje kaas met wat mosterd en een wijntje of sterk bier. Dankzij onze maandelijkse ‘Apéro’-box val jij nooit zonder “kaasjes voor bij de aperitief”. Verwacht je aan geteerde kazen en smeuïge kaasdips waarmee je kan uitpakken bij je gasten. | 1 keer per maand een kaasplank, klinkt dat als muziek in de oren? Dan is onze ‘Kaasplank’-box het ideale kaasabonnement voor jou. Elke maand een unieke mix van 7 smaken, die je zelf personaliseert met extra lekkernijen tot een geslaagde kaasplank. |
Gouda stuk | |||
Gouda sneetjes | |||
abdij/paterskaas | |||
witkorst | |||
roodkorst | |||
geit/schaap | |||
blauwschimmel | |||
hard |
Onze kaasabonnementen
Maandelijks een selectie seizoenskazen, dat is ons kaasabonnement. Het nieuwe concept biedt de ideale oplossing voor elke kaasliefhebber die op zoek is naar een uitzonderlijk stukje kaas. In onze kaasbox vind je elke maand een aantal kazen, zorgvuldig uitgekozen door onze kaasexpert. We laten je nieuwe smaken ontdekken zónder dat je zelf moet gaan snuisteren op markten, in kaasspeciaalzaken of in supermarkten. Online kaas bestellen, dat is lekker én gemakkelijk.
Kies de formule die bij je past
Bij KazerijK kies je uit drie abonnementsformules: de Dagelijkse Genieter, de Apéro en de Kaasplank. Ontdek wat elke formule inhoudt en laat je keer op keer verrassen door een explosie aan smaken.
De Dagelijkse Genieter
Eet jij dagelijks een sneetje of stukje kaas bij je lunch? Onze ‘Dagelijkse Genieter’-kaasbox bevat elke maand een nieuwe selectie van 5 kazen in handige porties om mee te nemen naar school of het werk.
De Apéro
Niks beter dan een goed stukje kaas met wat mosterd en een wijntje of sterk bier. Dankzij onze maandelijkse ‘Apéro’-box val jij nooit zonder “kaasjes voor bij de aperitief”. Verwacht je aan geteerde kazen en smeuïge kaasdips waarmee je kan uitpakken bij je gasten.
De Kaasplank
1 keer per maand een kaasplank, klinkt dat als muziek in de oren? Dan is onze ‘Kaasplank’-box het ideale kaasabonnement voor jou. Elke maand een unieke mix van 7 smaken, die je zelf personaliseert met extra lekkernijen tot een geslaagde kaasplank.
Praktische informatie
Liever een eenmalige kaasschotel?
KazerijK biedt naast kaasboxen in een abonnementsformule ook eenmalige kaasplanken aan. Kies tussen een sobere kaasschotel, een schotel met garnituur of the full package met brood en toastjes.
Ontdek meer over onze kaassoorten
Echte abdijkazen, ook bekend als paterskazen, worden ambachtelijk gemaakt in abdijkaasmakerijen. In België zijn er zo nog drie: Orval, Postel en Westmalle. Bij KazerijK bieden we echter een groot aanbod abdijkazen aan uit binnen- en buitenland. Abdijkazen staan gekend om hun zachtheid en gevoelige korst.
Deze romige kaas met pittige smaak is een echte klassieker en onmisbaar in de kaasbox van een expert. Blauwschimmelkaas is gemaakt van koemelk (bv. Pas de Bleu of gorgonzola) of schapenmelk (bv. roquefort of Bleu des Basques) waaraan de blauwe schimmel wordt toegevoegd tijdens het productieproces.
Geiten- en schapenkazen verschillen van koemelkkazen door de melk, maar ook door het rijpingsproces. Geiten- en schapenkazen rijpen namelijk veel sneller dan koemelkkazen, al na 4 weken is de kaas ‘oud’. Geiten- en schapenkazen bestaan zowel in zachte als halfharde varianten.
Typisch aan harde kazen is de stevige structuur die voorkomt uit het lange rijpingsproces. In je kaasbox kan je geregeld een heerlijk stukje cheddar, manchego, Comté, Tomme of andere harde kaas verwachten.
Roodbacteriekazen zijn zachte of halfharde kazen die een speciale behandeling krijgen. De korst wordt gewassen met bier, wijn of gezouten water waardoor een bacterie ontstaat die de korst een rode kleur geeft. Roodbacteriekazen hebben een sterke smaak en geur, ideaal voor wie het graag wat pittiger heeft.
Witschimmelkazen zijn smeuïge zachte kazen met een witte donzige korst, zoals brie en camembert. Deze kazen worden gerijpt in een warme en vochtige omgeving zodat de schimmel zich goed kan ontwikkelen.